Ana içeriğe atla

Akne İlaçları ve Tedavilerine İlişkin Tam Kılavuz

Sivilce Nedir?

Sivilce herkes tarafından konuşulduğu için bu terimin tanımının yapılması gerekmektedir. Akne, genellikle kişinin yüzünü, boynunu, omuzlarını, göğsünü, sırtını, bacaklarının ve kollarının üst kısımlarını etkileyen yağ maddesi (diğer bir deyişle beyaz noktalar ve siyah noktalar), püstüller, nodüller veya mesaneler tarafından kilitlenen gözeneklere uygulanan bir terimdir.

Sivilce hemen hemen tüm ergenler ve pek çok yetişkin için büyük bir sorundur ve bir süre devam eder. Bu sorun farklı yaş, ırk ve cinsiyetteki insanlar için tipiktir. Dünyanın her ülkesinde çok sayıda insan bundan muzdariptir. Sivilceyle ilgili en kötü şey, genellikle sivilcenin sonucu olan sivilce ve yara izlerinin çirkin görünümüdür.

Aknenin önemli bir sosyal etkisi vardır. Çirkin püstüller birçok insanın aceleyle eczaneye veya eczaneye gitmesine neden olur çünkü insanlar sivilcenin birbirleriyle olan ilişkilerini olumsuz etkilediğini düşünürler. İnsanlar sivilce ürünlerini satın almak için dünya çapında her yıl binlerce milyon ABD doları harcıyor.

Sivilce Türleri

  • Sivilceler en yaygın sivilce türüdür ve çoğu insanda görülen türdür, ancak diğer sivilce formları hakkında da bilgi edinmek iyi olabilir. Akne vulgaris, cilt lezyonunun temel formu olan yalnızca siyah noktaları içeren temel türdür.
  • Lezyonlar sivilcelerin oluştuğu küçük cilt bölgeleridir, ancak lezyon kavramı yalnızca sivilcenin neden olduğu cilt hasarlarını ifade etmez. Siyah noktaların dış tipi sivilce lezyonları olarak tanımlanır ve bu durumda yağ maddesi yağ foliküllerini tıkar.
  • Komedonlar bir gözeneğin durumuna göre kapalı veya açık olmasına göre siyah nokta ve beyaz nokta olarak adlandırılır. Siyah noktalarda gözeneklerin açıklıkları şişerek keratin ve yağdan oluşan maddelerle dolar ve yüzeyi siyah olur. Beyaz noktalarda gözenekler kapanır ve cilt yüzeyinin altında iltihaplanan yağ bezinin salgı ürünü ile doldurulur. İnsanlar sıklıkla siyah noktaları toplayıp sıkarlar. Ancak bunu kısırlığın olmadığı evde yapmak, doku iltihabına doğrudan giden bir yoldur. Farklı bakteriler açık bir gözenek yoluyla vücuda çok kolay bir şekilde saldırabilir.
  • Papüller küçük, sert ve iltihaplı ciltlerdir ve cilt yüzeyinden hafifçe yüksekte olup, içinde irin yoktur. Cilt sivilceye tepki gösterdiği için küçük papüller kümeler oluşturabilir.
  • Püstüller papüllere benzer ancak içlerinde irin bulunur. Pus, bakterilerin, beyaz küreciklerin ve cildin ölü hücrelerinin bir karışımından oluşur. Yağ folikülleri ve kılların etrafındaki alan, püstüllerin tipik yeridir.
  • Makulalar sivilcelerin sonucudur, kırmızı lekeler gibi görünürler. Makula düzdür, cilt yüzeyinde biraz yüksekte bulunan kırmızı bir noktadır. Birkaç makula bir araya geldiğinde kişinin yüzünün iltihaplı gibi görünmesine neden olur.
  • Nodüller sert lezyonlardır. Genellikle diğer sivilce türlerine göre daha fazla acı verirler. Bu tür sivilceler cildin derinliklerine ve altına nüfuz eder ve sonunda dokuları tahrip eder. Nodüllerin alınması şiddetli ağrılara neden olur ve sonrasında izler kalır. Bu tür sivilcelerin tedavisi oldukça zordur ve sivilceleri tedavi etmenin tek yolu izotretinoindir.
  • Kistler bir bakıma püstüllere benzer. Kapsül şeklinde oluşurlar ve içlerinde sıvı veya yarı sıvı olan irin bulunur. Ancak püstüllere göre boyutları daha büyüktür ve içlerinde enfeksiyon olabilir. Kistler cildin daha derinlerine nüfuz eder ve tedavi edildikten sonra akne izleri kalır. Tüm sivilce türleri arasında en şiddetli olanı nodülokistik aknedir. Tedavi edilmesi pek mümkün değildir ve yalnızca izotretinoin yardımcı olabilir. İzotretinoin A Vitamininden alınan bir maddedir.

Kimde sivilce olur?

Gerçek şu ki, dünyadaki hemen hemen herkeste sivilce var. Ergenlik çağına gelindiğinde sorunlar başlıyor. Yaklaşık 12 yaş civarındadır ve hormonlardan kaynaklanmaktadır. Hem erkeklerde hem de kadınlarda olabilir. Kökeninize ve ailenize bağlı değildir. Hayatı boyunca sivilcelerden kurtulan birini bulmak oldukça zordur. Her durumda, bir şey hormonal ekseninizin durumunu bozacaktır.

Tüm sivilce vakalarının yüzde 40'ından fazlasında ciddi tıbbi sivilce tedavisi gereklidir. Genellikle ciddi bir tedaviden kaçınmak oldukça mümkündür, ancak doktora gitmekten kaçınmak imkansızdır. Ancak günümüzde tıp size herhangi bir reçete olmadan alabileceğiniz çok çeşitli sivilce ürünleri sunmaktadır. Sivilcelerinizin üstesinden gelmeniz için size bir fırsat verirler.

Ancak insanların sivilcelerden bu kadar hızlı ve zorluk çekmeden kurtulması her zaman mümkün olmuyor. Akne on iki yaşından yirmi üç yaşına kadar başlıca görünüm sorunlarından biridir. Bazı insanlar bunun ciddi biçimlerinden muzdariptir, diğerleri ise bu sorunla tıpkı yetişkinler gibi karşı karşıyadır. Genelde erkeklerin sorunudur. Kadınlarla karşılaştırıldığında daha yüksek androjen seviyesi nedeniyle karşılıyorlar. Ancak kadınların sivilceleri doğurganlık döngülerine ve bunun neden olduğu değişikliklere bağlıdır.

İnsanlar genellikle yüzdeki sivilceleri tedavi ederler. Ancak sivilceler aynı zamanda sırtta, kalçada, kollarda veya göğüste ortaya çıkan kişiyi de rahatsız edebilir.

Sivilce ile mücadelenin maliyeti yüksektir. Bu soruna yönelik sosyal tutum, insanların eczanelerden veya eczanelerden çok sayıda sivilce ürünü satın almasına neden olacak türdendir. Sivilce ürünlerinin tüm dünyada popüler olmasının bir nedeni de budur.

Sivilcenin Temel Nedenleri

Sivilce ile uğraşmak her halükarda hoş bir durum değildir. Sivilceleri incelemek de hoş değil. Ancak, her hoş olmayan olgunun, onu bir kez ve sonsuza kadar ortadan kaldırabilmek için incelenmesi gerektiği anlaşılmalıdır. İnsanlar farklı hastalıklar ve parazitler üzerinde çalışıyorlar çünkü onları insanlığın hayatından çıkarmak için ne yapılması gerektiğini bilmek istiyorlar.

Sivilcelerde "bir kez ve sonsuza kadar" ortadan kaldırmak söz konusu değildir. Sivilcenin temel nedenleri gerçekten çok çeşitli olabilir ve bazen bu nedenleri ortadan kaldırmak neredeyse imkansızdır. Sivilcenin içsel nedenleri hakkında konuştuğumuzda bu özellikle doğrudur: İçinizdeki şeyle nasıl savaşılır?
Aknenin Kök Nedenleri Belki başka durumlarda da bu tür içsel faktörlere sahip olan kişiler, başka sorunların da düzeleceğini umarak bazı hazırlıklar yapmaya başlarlar. Ancak genellikle sivilcelerin nedeni bu değildir.

Sivilcenin temel nedenleri çeşitlidir ve o kadar kolay değildir, hatta çoğu durumda ortadan kaldırılması çok zordur ve eğer o kadar şiddetli değilse, bunlara dayanabilmeniz iyidir. Ancak her durumda sivilce rahatsız edici, sinir bozucu vb.

Sırtınızda sivilce olduğunda ne hissediyorsunuz? Sanırım rahatsızlığın var; her seferinde orada bir şeyin sana engel olduğunu hissediyorsun. Ayrıca ağrı hissedebilirsiniz, etkilenen yer kaşınabilir ve apseli beyaz noktaların patlaması kıyafetlerinizi ve iç çamaşırlarınızı kirletebilir.

Aynı durum sırtta, omuzlarda, kalçalarda, bacaklarda, kollarda ve sivilcelerin görülebileceği diğer yerlerde ortaya çıkan sivilceler için de geçerlidir. Ayrıca, ellerinizde (kollarınızda) veya ayaklarınızda (bacaklarınızda) sivilce belirirse, bu durum bazı bölgelerdeki aktivitenizi engelleyebilir. Vücut sivilceleri bazı yerlerde en sevdiğiniz elbiseyi ve/veya mayoyu giymenize izin vermez.

Yüzünüzde sivilce olduğunda ne hissediyorsunuz? Vücuttaki sivilcelerin neden olduğu etkilerin yanı sıra, zarar görmüş güzelliğiniz için de büyük bir endişe duyacağınızı düşünüyorum.

Dolayısıyla sivilcenin temel nedenleri çok çeşitli olabilir; bakteriler, artan sebum üretimi ve hormonlar gibi iç nedenlerden başlayıp, düzensizlik, ancak etkileri yine de kötüdür ve sivilce tedavisi ürünlerinin kullanılmasını gerektirir.

Aknenin dış nedenleri: çevresel faktörler

İnsanlar oldukça savunmasız yaratıklardır. Pek çok dış faktöre maruz kalırlar ve bu onlara karşı gerçekten acımasız olabilir. Ve bunların bazılarından zavallı insanlığın hiçbir etkili yolu yok.

Bu tür sözleri duyan insanın aklına ilk olarak bir takım yanardağlar, kasırgalar ya da tsunamiler geliyor. Ama öyle olur ki, bir insan daha küçük bir sorunla karşılaştığında çaresiz kalabilir, bu da herhangi bir ölüme yol açmasa da yine de çok ama çok nahoş bir şeydir. Bu sorunlardan biri de sivilce'dir.

Elbette insanlar sivilcelere karşı her zaman bu kadar savunmasız ve çaresiz olmuyorlar. Ancak sivilcenin bazı dış nedenleri de vardır ve bunlar aslında önlenemez. Bazen bunlardan kaçınmak bile zordur. Bunların başında sivilcelerin ve şüphesiz birçok hastalığın sebeplerinden biri olarak adlandırılan kirli çevre gelir.

Bu genellikle büyük sanayi kuruluşlarının yanında yaşayan ve elbette büyük hava ve su kirleticileri olarak bilinen insanları ilgilendiriyor. Neyse ki, son yıllarda bu işletmelerin durumu çevresel açıdan iyileşti; bunun nedeni çoğunlukla toz, karbon monoksit / dioksit ve kükürt içeriğinin azaltılmasına olanak tanıyan güncel gaz temizleme sistemlerinin çoğu endüstriyel tesiste geliştirilmiş ve uygulanmış olmasıdır. bu tesislerin emisyonlarında.

Bununla birlikte, üretim tesislerine çok yakın yaşamanın cilt bakımınıza çok fazla zarar verebileceği anlaşılmaktadır. . Bu sadece hava için değil, aynı zamanda yüzebileceğiniz veya banyo yapabileceğiniz su için de geçerlidir; ancak endüstriyel atık sular ve genellikle nehirler ve göllerdeki yağış vb. ile yıkanan farklı kimyasallar tarafından kirlenebilmektedir. Bu kadar kirli su cilde çok fazla zarar verir ve böyle bir yüzme sonrasında cildinizin bazı yerlerinde sivilceler çıkarsa şaşırmamalısınız.

Bu nedenle hangi su rezervuarlarında yüzmenin tavsiye edilmediğini öğrenmeli ve bilgi sahibi olmalısınız.

Lütfen kendinize zarar vermeyin (örneğin sivilceleri toplayıp sıkmayın) ve mümkün olduğunca çevre açısından temiz yerleri ziyaret edin.

Akne Tedavisi

Doğal sivilce tedavileri, güvenlikleri ve etkinlikleriyle bilinir. En popüler ve kanıtlanmış yöntemler ve sivilce tedavileri aşağıda listelenmiştir.

  • Yüzünüze dokunmamaya çalışın. Oldukça zordur ama şunu unutmamalısınız. Düşünürken, okurken ya da gülerken sıklıkla yüzümüze dokunuruz. Özellikle elleriniz o kadar temiz değilse, ellerinizle yüzünüzü ovalamayın, çizmeyin veya dokunmayın. Gerçek şu ki ellerimizde çok sayıda bakteri bulunabilir ve bu bakteriler sivilce sorununu daha da kötüleştirebilir. Bu tavsiyeye uymak elbette kolay değil çünkü çoğu durumda yüzümüze bu kadar sık ​​dokunduğumuzun farkına varmıyoruz. El yüze teması kontrol etmeye alışın ve zaman zaman ellerinizi yıkamayı unutmayın.
  • Sivilceniz hafif veya orta şiddette olarak sınıflandırılmışsa, cilt merhemleri, losyonlar, çeşitli jeller ve benzoil peroksit, azelaik asit veya salisilik asit içeren solüsyonlar gibi akne ürünlerini kullanmanızı öneririz. Ayrıca Propionibacterium aknelerinin neden olduğu akne vulgaris için benzoil peroksit içeren ürünler kullanılabilir. Ayrıca benzoil peroksit cilt yağı üretimini azaltmaya yardımcı olur. Siyah nokta ve beyaz nokta gibi diğer sorunlar salisilik yağ, kükürt ve kaynak kullanımıyla tedavi edilebilir. Üstelik salisilik asit, yağ bezlerine girerek sivilce lezyonlarının sayısını azaltmada ve aşırı aktivitelerini azaltmada iyidir.

Sivilce Tedavisinde Lazer Cerrahi Prosedürü

Çok sayıda erkek ve kadın sivilceyi tedavi etmek için lazerli cerrahi prosedüre yöneliyor. Anestezinin ne gibi tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini herkes biliyor. Ek olarak, birçok kişi şiddetli ağrı yaşayabilir ve uzun bir iyileşme süresine ihtiyaç duyabilir, bu da onların iş ve aile yaşamlarına tamamen dahil olamayacakları anlamına gelir. Hastalar ağrıyı azaltmak için ek haplar almak zorunda kalır ve hem fiyat artar, hem de riskler önemli hale gelir. Hormonlu veya kimyasal kökenli birçok losyon, krem, ilaç ve jel de doğal değildir. Bu stratejilerden de kaçınmanız şiddetle tavsiye edilir.

Organik sivilce tedavisini tercih ediyorsanız evde veya doktorunuzla iyice plan yapın. Öncelikle lazer ameliyatında olduğu gibi hemen sonuç beklememelisiniz. Ancak doğal sivilce tedavisi ile hiçbir yara izi kalmayacak, acı verici ve zaman alıcı bir iyileşme olmayacaktır. Herhangi bir spesifik sivilce tedavisi hapını seçmeden önce, ürün incelemelerini içeren ilgili bir forum bulun (tıpkı clearpores akne tedavisi forumunda olduğu gibi), kontrol edin ve bileşenlerinin listesini öğrenin. Her bileşenle ilgili ayrıntıları inceleyin ve alerji olasılığını önleyin. Tavsiye için sağlık uzmanınıza danışın. Bir sonraki adım, ürünü üreten firma hakkında bilgi edinmektir. Saygın bir üreticinin size eğitici önlemleri ve bileşenlerin tam listesini vermesi gerekir.

Hormonal Sivilce

Milyonlarca kadın ayın o zamanının yaklaştığını biliyor. Döngünün ikinci yarısındaki hormonal değişiklikler arasında şişlik, kramp, ruh hali değişimleri ve sivilce yer alır. Konuyla ilgili çok fazla araştırma yapılmadı ancak uzmanlar adet öncesi sivilcenin yaygın bir durum olduğu konusunda hemfikir. Kadınların neredeyse yarısının regl döneminden bir hafta önce ani sivilce patlamalarından muzdarip olduğu doğrulandı.

Topikal retinoidler ve topikal antibiyotikler gibi düzenli akne tedavisi, hormonal akne durumunda yardımcı olmayabilir. Doktorunuz sivilcenizin hormonal olarak etkilenip etkilenmediğini aşağıdaki ipuçlarıyla tespit edebilecektir:

- Yetişkinlerde ilk kez ortaya çıkan veya devam eden sivilce;
- Regl dönemi öncesi sivilceler;
- Düzensiz adet dönemleri;
- Cildinizin yağlılığı normların üzerinde;
- Hirsutizm (saçların uzamasıyla ilgili sorunlar)
- Kanınızdaki androjen seviyelerinde artış.

Hormonal sivilceler genellikle 20-25 yaşlarındaki kadınları rahatsız etmeye başlasa da ergenler ve yaşlı kadınlar buna duyarlı olabilir. 30 yaş üstü kadınlar da risk grubudur. Hormonal sivilcelerin en çok saldırdığı bölgeler yüzün alt kısmı (çene çizgisi ve çene) ile sırt ve göğüstür; yüz hala lekelerin ve lezyonların en popüler yeri olmaya devam etmektedir.

Kural olarak nispeten ılımlı olan ve ara sıra komedonlar ve küçük inflamatuar nodüllerle sınırlı olan hormonal sivilce nasıl ve neden başlar? Dokuz veya on yaşlarında adrenal bezler bir androjen olan dihidroepiandrosteron sülfat (DHEAS) üretmeye başlar. Birkaç yıl sonra ergenlik çağına yaklaşıldığında yağ bezleri cildin doğal yağı olan sebum üretimini artırır. Bu, kadın vücudundaki dehidrotestosteron (DHT) ve testosteron gibi "erkek" hormonlarının aktivitesinin bir sonucu olarak gerçekleşir.

Hormonal Sivilcenin Nedenleri

Her kadının şişkinlik, kramp, ruh hali değişimleri ve sivilce gibi sorunlarla yüzleşmesi gerekir. Her ay oluyor. Aknenin hormonlardan etkilendiği düşünülmektedir. Ancak araştırmacılar şu ana kadar bu konu hakkında herhangi bir cevap bulamadılar. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, adet döngüsünün son haftasının, kadınların %50'sinde hormonal sivilce alevlenmeleriyle karakterize olduğunu doğruladı.

Spesifik bir sivilce türü olduğundan, hormonal sivilce büyük olasılıkla topikal veya sistemik antibiyotikler veya topikal retinoidler gibi geleneksel tedavilere yanıt vermeyecektir. Size ve doktorunuza hormonal sivilcenin nedenlerini bulmanıza yardımcı olabilecek birkaç fikir vardır:

- Sivilce alevlenmeleri adet döngüsünden önce görülür;
- Akne oluşumu her zaman menstruasyondan önce gerçekleşir
- Düzensiz adet dönemleri hakkında rapor
- Yüzünüzün yağlı cildi, sizin için yaygın olmayan bir şey
- Hirsutizm olarak da bilinen aşırı kıllanma
- Bazı androjenlerin seviyeleri artar

Çoğunlukla hormonal sivilce 20-25 yaş civarında başlar, ancak 30 yaşın üzerindeki olgun kadınların yanı sıra gençleri de etkileyebilir (bu durumda en kalıcıdır). Aknenin en çok saldırdığı bölgeler yüzün alt kısmı (çene çizgisi ve çene) ile sırt ve göğüstür; yüz hala lekelerin ve lezyonların en popüler yeri olmayı sürdürmektedir. Hormonlardan etkilenen sivilce nadiren şiddetli olsa ve genellikle küçük iltihaplı nodüller ve papüller olarak kendini gösterse de, bu hastalıktan muzdarip kadınlar şunu merak etmeden duramazlar: Nasıl başlıyor? Hormonal sivilcenin nedenleri nelerdir?

İlk olarak ergenlik çağından bir süre önce (9 veya 10 yaşına yakın) ortaya çıkan adrenaller, spesifik androjenik hormon - dihidroepiandrosteron sülfat (DHEAS) salmaya başlar. Androjenler, kadın vücudu tarafından da üretilmelerine rağmen "erkek" hormonları olarak adlandırılır. Diğer "erkek" hormonlar dehidrotestosteron (DHT) ve testosterondur. Hepsi yağ bezleri için uyarıcı olarak çalışır. Bunun sonucu, hormonal aknenin ana nedenlerinden biri olan yoğun yüzeysel cilt yağı (sebum) üretimidir.

Ergenlik çağındaki sivilcelerin ve yağlı cildin nedeni budur. Erkekler "erkeklik" hormonlarından daha fazla muzdariptir çünkü doğal olarak daha fazla hormona sahiptirler. Ergenlerde hormonal seviyelerin sürekli değişmesi nedeniyle sivilceleri tedavi etmek son derece zordur. Bazı durumlarda, doktorlar retinoidler ve benzoil peroksit gibi yöntemleri kullanırsa, harici tedaviye ilk tepki iyi olabilir. Bazı durumlarda antibiyotik kullanılması gerekir. Ancak çoğu zaman bu ilaçlar, ağızdan alınan bir antibiyotikle birlikte kullanılsa bile, hormonal değişiklikler nedeniyle gençlerde sivilce tedavisinde uzun vadeli bir çözüm sağlamaz. Tedavi süreçlerinde sık sık ayarlamalar yapılması sıklıkla gereklidir.

Pek çok kadın bu sorunu ergenlik döneminde yaşar. Bazıları bunu yirmili veya otuzlu yaşlarına kadar yaşamayabilir ve adet döngüsünden birkaç gün önce sürekli salgınlar yaşayabilir. Bunun nedeni, östrojen düzeylerinin döngünün ortasında en yüksek olmasıdır (bir kadının doğum kontrolü için hormonal hap kullanmaması şartıyla). Bir kadının regl dönemi yaklaşırken östrojen seviyesi azalmaktadır. Hormonal sivilceye neden olabilecek başka bir hormon da vardır. Yumurtlamadan sonra yumurtalıklar cildin yağlanmasına neden olan progesteron üretir.

Hormon düzeyi de hamile kadınlarda meydana gelen hormonal sivilcelerin nedenlerinden biridir. Üçüncü trimesterdeki hormon değişiklikleri nedeniyle yağ bezleri daha fazla sebum üretmeye başlar ve bu da sık görülen sivilcelerin nedenidir. Menopoz da hormonal sivilce nedenleri listesinde yer alabilir. Bir kadının vücudunda östrojen üretimi azalır ve testosteron hakim olur.

Adet döneminde oluşan sivilceler tıbbi müdahale olmadan kaybolmaz. Dermatoloğa danışmalı ve hormonal sivilcelerin tüm nedenlerini tedavi edecek sivilce ürünlerini bulmalısınız.

En İyi Sivilce İlaçları

Sivilceçok sayıda insan için zor bir sorundur. Ve birçoğunun cesareti kırılıyor çünkü sivilceye karşı mücadelede etrafa bakmak ve bazı dönüm noktalarını kendisi çizmek çoğu zaman zordur, çünkü sivilce tedavisi ürünleri de sivilcenin nedenleri kadar çeşitlidir. Hatta bazı preparatlar gerçekten en iyi sivilce ilaçları olarak adlandırılabilir; bu onların sizin durumunuzda etkili olacağının garantisi değildir.

Karşılaştırmayı kullanın. Örneğin bir ihale düzenlendiğinde ve başarılı bir satıcının seçilmesi gerektiğinde, iş dünyasında farklı karşılaştırma tabloları oluşturmak oldukça yaygındır. Bu gibi durumlarda karşılaştırma tabloları (çoğunlukla bir not sistemiyle birlikte) şirketin tercihini gerekçelendirmesine ve en rekabetçi seçeneğe yönelmesine yardımcı olur.

Sivilce ile ilgili sorununuz için de aynısını yapabilirsiniz. Farklı ürünlerin en önemli avantajlarını ve dezavantajlarını bilmenize ve tabii ki nihai hedefe ulaşmanıza yardımcı olacak göze çarpan özelliklerden bahsedebileceğiniz en popüler sivilce ilaçlarının karşılaştırma tablosu oluşturun. sivilce ürünleri inceleme forumlarında kolayca bulunabilen en popüler sivilce ilaçları.

Örneğin; güvenlik, ürünün itibarı vb. Tabloda her bir özelliğin/göstergenin ağırlığını içeren bir derecelendirme sistemi geliştirebilirsiniz; notların toplamı size en iyi sivilce ilacının hangisi olduğu konusunda bir fikir verecektir .

Özellikler listenize eylemin karmaşıklığı gibi bir özelliği de dahil edebilirsiniz. Karmaşık ürünler kural olarak tek etkili olanlardan daha iyidir. Örneğin, bu tür karmaşık preparatlar tek bir pakette hap ve jelden oluşabilir.

Bu en iyi seçenektir çünkü sivilcenin hem iç nedenlerini, örneğin uygunsuz hormon seviyesi (haplar aracılığıyla) hem de dış nedenleri (sebum üretiminin artması, cilt gözeneklerinin tıkanması (jel aracılığıyla)) ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Sivilcelerden gerçekten kurtulmak istiyorsanız elbette daha fazla etki sağlayacaktır. Bu nedenle, en iyi sivilce ilaçları karşılaştırma tablosunda bu özelliğe yüksek ağırlık (öncelik) atayın.

Doğal Akne Vücut Yıkama

Aslında pek çok hazırlık aynı olma hakkı için yarışamaz. Ancak eğer ölümcül olmayan ama yine de oldukça nahoş ve sorun yaratan bir hastalıktan muzdaripseniz, herkes doğal sivilce vücut yıkamanın iyi bir çıkış yolu olduğunu bilir. En güçlü argüman, doğal preparatların her zaman doğal olmayanlara göre daha az yan etkiye sahip olmasıdır.

Kimyasal olarak üretilen sivilce vücut yıkamaya ilişkin herhangi bir kılavuzu okuyabileceğinize inanmıyorsanız, anlayacaksınız. Yan etkiler çok çeşitlidir. Vücuttaki sivilce tedavisi o kadar kolay bir şey değildir ve bu tür preparatlar kullandığınızda o kadar da güvenli değildir.

Sağlığınızı düşünmek iyi bir şeydir ve yalnızca sağlık durumunuzun mevcut anını değil, aynı zamanda sahip olduğunuz herhangi bir hastalığa uyguladığınız tedavinin sonuçlarını da düşündüğünüzde tartışmasız derecede iyidir.

Peki doğal sivilce vücut yıkama için hangi ilaç kullanılabilir ve gerçekten uygun olduğu düşünülebilir? Bunlar farklı şifalı bitkiler, mineral ve vitamin bazlı preparatlardır. Ancak doğal olmayan ve bazı yan etkilere neden olabilen, yaygın olarak kullanılan bazı ürünler de vardır.

Birincisi benzoil peroksit'dir. Oldukça iyi bilinen bir sivilce tedavisi ürünüdür ve nispeten hafif bir etkiye sahiptir, bu nedenle genellikle çok zor olmayan bazı durumlarda sivilceyle mücadelede genel bir araç olarak kullanılması tavsiye edilir. Ancak buna rağmen benzoil peroksit ve kimyasal olarak değiştirilmiş versiyonları cildi kurutan bir madde olduğundan bazı istenmeyen yan etkilere neden olabilir.

Retinoidler A vitaminine akraba maddelerdir. Genel olarak bunlar bu vitaminin yapay analogları gibi bir şeydir. Cildin güzelleştirilmesi ve sivilcelerden kurtulmak için A vitamini tüketilmesi gerektiği gibi, retinoidler de sivilcelerin dışarıdan tedavisinde faydalıdır. Ancak yine de yapay kökenlidirler ve cildi zararlı şekilde etkileyebilirler, özellikle de bunlardan biri olan izotretinoin. İzotretinoin gibi retinoidlerin yan etkileri o kadar uzundur ki sivilceden daha korkutucudur.

Sivilce için Retinoidler Nasıl Kullanılır

Retinoidler, örneğin doğal sivilce tedavisi preparatları kadar zararsız değildir. Retinoidler aslında yalnızca akne tedavisinde kullanılan kimyasal maddelerdir. Her ne kadar retinol (A vitamini) ile akraba olsalar da aslında bu vitamin kadar faydalı değillerdir ve vitaminlerin aksine çok dikkatli kullanılmaları gerekir.

Özellikle, etkileri daha güçlü olduğundan ve en ağır vakalarda reçete edildiklerinden ağızdan kullanılan retinoidlerle ilgilidir (ağızdan kullanılan en yaygın bilinen retinoid izotretinoindir; belki de en güçlüsü). Akne tedavisi için ilaç). Retinoidlerin bu kadar dikkatli kullanılmasının temel nedeni doğal olmamalarıdır. Retinoidlerle sivilce tedavisi yine de oldukça etkilidir.

Bazı retinoidler (sadece haricen - cildin bazı lokal bölgelerine kullanılanlardan) reçetesiz satılsa da, doktora danışmadan kullanılması önerilmez. Temel olarak bunlar sivilce için reçeteli ilaçlar'dır. Mesele şu ki, doğal olmamaları nedeniyle retinoidlerin belirli yan etkiler, bazı durumlarda oldukça şiddetli olabilir.

Sivilce için retinoidlerin nasıl kullanılacağını öğrenin ve retinoidleri seçip kullanmadan önce uygulanması şiddetle önerilen önlemleri bulun:

  1. bir kılavuzu veya ek açıklamayı veya preparatla birlikte verilen diğer bilgileri okuyun ve bu kılavuzda belirtilen talimatları uygulayın;
  2. Kullanım yöntemi ve kullanım sıklığı ile preparatı alırken alınması gereken önlemler hakkında bir doktora danışın;
  3. Reçete edilen dozaja dikkatle uyun;
  4. İlacı almayı bırakmayınız ve doktorunuza danışmadan doz değiştirmeyiniz;
  5. Tedavi sırasında ortaya çıkan herhangi bir yan etki veya beklenmeyen başka bir sorun hakkında doktoru bilgilendirin.

Sivilce için retinoidler nasıl kullanılır? Belki retinoidlerin kullanılması büyük bir bilim değildir, ancak dikkatli kullanılmaları gerekir çünkü bu ürünler tamamen güvenli olmayabilir. Daha güvenli bir ilaç arıyorsanız doğal sivilce ilaçlarına yönelmeniz daha iyi olur.

İzotretinoin nedir?

Peki izotretinoin hakkındaki bilginiz nedir? Belki izotretinoinin de retinoidlerden biri olduğunu ve diğer retinoidler gibi sivilce tedavisinde kullanılan sentetik olarak üretilmiş bir ilaç olduğunu duymuşsunuzdur. İzotretinoin, retinol'e göre sentetik bir madde olduğundan, ikincisi bizim tarafımızdan A vitamini olarak bilinir. Ancak elbette izotretinoin, etkisi veya onunla ilişkili diğer parametreler açısından hiçbir durumda A vitaminine benzemez. Bu hazırlığı kullanarak. Peki izotretinoin hakkında yaygın olarak bilinen başka neler var?

İlaç hakkında çok şey bilen kişiler doğal olarak çoğunlukla sivilce tedavisiyle ilgilenen kişiler, yani doktorlar ve hastalarıdır. Her halükarda ikincisi olmak iyi değildir, çünkü izotretinoin hakkında bilinen ve bu ilacı kullanırken size kesinlikle herhangi bir güven kazandırmayacak bazı gerçekler de vardır. İzotretinoin ve bu, en azından onu kullanırken dikkatli olmanızın, daha fazlasını söylemeye gerek yok, izotretinoin kullanmaktan korkmanızın ana nedenidir.

Bakın, izotretinoin yalnızca akne tedavisi için uygulanan en güçlü ilaçlardan biridir. Ayrıca bunun doğal bir ürün olmadığını, dolayısıyla vücudunuzla olabildiğince uyumlu olmayabileceğini de unutmayın. Yani bu ilacın gücü ve doğal olmayışı, onun neden olduğu çok güçlü yan etkilere eşittir. İzotretinoin ise en güçlü sivilce tedavisi ürünü olduğundan en ciddi yan etkilere sahiptir. Hamilelik izotretinoin kullanımına karşı en büyük kontrendikasyondur; hamile kadınlar bu ilacı asla kullanmamalıdır çünkü bu ilaç gelecekteki çocuklarıyla büyük sorunlar yaratabilir.

Bununla yapabileceğiniz şey ya izotretinoin kullanmamak ya da önceden kullanmaktan kaçınmaya çalışmaktır. Bakın, izotretinoin gücü nedeniyle genellikle yalnızca aşırı durumlarda reçete edilir. Ve bu tür durumlardan kaçınmak genellikle o kadar da zor değildir.

Sivilce Karşıtı Tedaviler

Sivilceleri etkili bir şekilde tedavi etmek istiyorsanız, bu durumla başa çıkabilmek için doğru ürünleri uygun fiyata bulmanız gerekecektir. sorunla. Bazen piyasanın mevcut durumunda bunu gerçekleştirmek zor gibi görünebilir.

Reçetesiz satılan çok çeşitli doğal cilt bakım ürünleri ve sivilce önleyici tedaviler olmasına rağmen bunların çoğu gerçekten işe yaramıyor ve vaat ettikleri sağlıklı, temiz cilde sizi daha fazla yaklaştıramıyor. Ayrıca tüketiciler tarafından en sık satın alınan ve kullanılan takviyelerin bile bazı istenmeyen yan etkilere neden olabileceğini unutmayın.

Bu nedenle, sivilce forumlarında çok sayıda inceleme okuduktan sonra etkili bir bitkisel tedavi seçimi yapın ve birden fazla bileşenden oluşan cilt bakım sistemini tercih edin, çünkü bu, böyle bir sistemin sivilce problemini farklı düzeylerde çözebileceği anlamına gelir.

Akne tedavisi forumunda daha fazla akne karşıtı tedavi ipuçları bulabilirsiniz.

Sivilce İzleri

Sivilce izleri, tedavi edilmemiş veya iltihaplanmış sivilcelerin geride bıraktığı yara dokusu izleridir. Sivilce izlerinin boyutu, sıklığı ve türü, her kişiye özel olan çeşitli genetik faktörlere bağlıdır. Bazı kişilerin kökenleri ve cilt tipleri nedeniyle sivilce izlerine sahip olma olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle sivilce tedavisi isteyen herkesin lezyonlarının düzgün ve kalıcı olarak iyileşeceğinden emin olması gerekir.

Hafif ve yumuşak akne izlerinin kaybolması sekiz hafta kadar sürebilir. Akne tedavileri işe yaramazsa doktorunuzla tekrar konuşun; o, yara izleri için retinoid bazlı sivilce tedavisi kremleri. Bu, sivilce patlamalarını önlemek ve sivilce izlerinin etrafındaki cilt hücrelerinin soyulmasını sağlamak için yapılır.

Sivilce izleriyle ilgilenmenin en iyi yolu sivilce tedavisi kullanarak sivilceleri önlemektir. Bu, sivilcelerin temel nedenine son verebilir, sivilceleri tedavi edebilir ve son olarak sivilce izlerini tamamen önleyebilir.

Yaz ve Sivilce

Yaz tüm hızıyla devam ediyor. Çoğu insan, bitmek bilmeyen kış ve bahar aylarını telafi etmek için dışarıda çok fazla zaman harcıyor. Tatilimizi önceden planlıyor, kumsalda partiler yapıyor, güneşte yürüyüşe çıkıyor, güneşte vakit geçirirken maruz kaldığımız tehlikeleri unutarak her güneşli günün tadını çıkarıyoruz.

Havalar sıcakken daha çok terlediğimiz bir sır değil. Terin sivilce sorununu daha da kötüleştirdiği kanıtlanmıştır. Hava sıcakken yüzümüzü sık sık siliyoruz, eğer sivilceniz varsa bu iyi bir seçim değildir. Yapabileceğiniz en iyi şey teri ılık suyla yıkamaktır. Lütfen yüzünüzü nazikçe yıkamayı unutmayın. Güneşe ve rüzgara maruz kalma nedeniyle cildimiz çok kurur. Pul pul dökülür, çatlar ve sıkı bir his verir. Herhangi bir kuru cilt hasarını tedavi etmek çok zordur. Ayrıca rüzgar gözeneklerin tıkanmasına neden olur. Bu nedenle yaz aylarında cildinize uygun sivilce tedavisi ürünleriyle bakım yapmanız önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Akne Nedir? Akne, Sivilce ve Siyah Noktalara Kapsamlı Bir Bakış: Belirtiler, Nedenleri, Tedavi Seçenekleri.

Sivilceyle ilgili bunca konuşmanın ardından, durumu biraz tanımlamaya çalışsak iyi olur. Akne, yüzde, boyunda, omuzlarda, göğüste, sırtta, üst kollarda ve üst bacaklarda görülebilen sebum (beyaz nokta ve siyah nokta olarak da bilinir), sivilce, nodül veya kistlerle tıkanmış gözenekler için yaygın olarak kullanılan addır. Çoğu genç ve çok sayıda yetişkin, az ya da çok uzun süreler boyunca sivilceden muzdariptir. Bu durum herhangi bir yaş grubu, ırk veya cinsiyetle sınırlı değildir. Dünya çapında yüz milyonlarca insanı etkiliyor. Sivilcelerle ilgili en büyük sorunlar, sivilcelerin hoş olmayan görünümü ve geride bırakabilecekleri yara izleridir. Sivilce Türleri Her ne kadar Sivilceler, sivilcelerin açık ara en yaygın şeklidir ve çoğu insanın karşılaşabileceği veya muzdarip olabileceği bir türdür; başka biçimlerin de olduğunu bilmelisiniz. En basit şekli, lezyonların en basiti olan sadece komedonların bulunduğu akne vulgaris'tir. Lezyonlar sivilceden etkilenen küçük cilt lekeler

Meme Büyütme Ameliyatıyla İlişkili Riskler: Önce Güvenlik!

Birçok kadın göğüslerini büyütmek ister. Cevap silikon jel yerleştirilmesinde veya göğüs implantlarıyla büyütmede ( meme ameliyatı ) bulunabilir. Anestezinin ne tür güvensiz sonuçlara yol açabileceğini herkes bilir. Ayrıca birçok bayan şiddetli ağrılar yaşayabilir ve uzun bir iyileşme süresine ihtiyaç duyabilir, bu da onların iş ve aile hayatlarına tam anlamıyla dahil olamayacakları anlamına gelir. Cerrahi işlem sonrasında göğüsler çok ağrılı ve hassas olduğundan hastaların ağrıyı hafifletmek için tablet almaları gerekir. Bu, ameliyat yoluyla meme büyütme sürecinin tamamının inanılmaz derecede pahalı ve riskli olduğu anlamına gelir. Kimyasal ve hormon almanın sonuçları düşünülmeden enjeksiyon, jel, ilaç ve krem ​​gibi seçenekler yapılabilir. Doğal olmayan bu çözümlerden uzak durmaya çalışın. Göğüs büyütme ameliyatı tam olarak nedir ve ilişkili risklerden nasıl kaçınılır? Meme Büyütme Ameliyatından Önce Göğüs ameliyatı yapmayı düşünüyorsanız, göğüs büyütme operasyonunuzun ayrıntıların

Kadın Libidosunun Sırlarını Çözmek: Kadın Cinsel Sağlığına İlişkin Kapsamlı Bir Kılavuz

Pek çok kadın cinsel hayatında sorunlar yaşıyor ve çözüm arıyor. Sorun şu ki erkek geliştirme ürünlerini kolaylıkla bulabilirsiniz: iyi bilinen Viagra'dan tüm o bitkisel hap ve kremlere kadar. Bu seçenekler kadınların cinsel dürtüsünü artırsa da, erkekler için tasarlanmış ve formüle edilmişlerdir ve muhtemelen yan etkilere neden olabilirler. Kadın libidosunun ardındaki hikaye Cinsel ilişkiyle ilgili sorunlar sıklıkla erkeklerin gözünü korkutur çünkü onlarla nasıl başa çıkacaklarını ve durumu nasıl düzelteceklerini bilmiyorlar. Farklı ilaç şirketleri, cinsel ilişkileriyle meşgul olan erkeklere erkeklik geliştirme hapları sunarak bu fikirden bariz bir şekilde faydalanıyor. Ancak libido düşüklüğü şikayetleri özellikle 40'lı yaşlardaki kadınlarda da görülebilmektedir. Bu durum çoğu durumda dişiler orgazma ulaşmadan önce ilginin ve/veya enerjinin hızlı kaybıyla ifade edilir. Bu sorun bayanları rahatsız eder ve giderek ilişkilerin uyumunu tehdit eden bir faktöre dönüşür. Çoğu