Ana içeriğe atla

Akne Nedir? Akne, Sivilce ve Siyah Noktalara Kapsamlı Bir Bakış: Belirtiler, Nedenleri, Tedavi Seçenekleri.

Sivilceyle ilgili bunca konuşmanın ardından, durumu biraz tanımlamaya çalışsak iyi olur. Akne, yüzde, boyunda, omuzlarda, göğüste, sırtta, üst kollarda ve üst bacaklarda görülebilen sebum (beyaz nokta ve siyah nokta olarak da bilinir), sivilce, nodül veya kistlerle tıkanmış gözenekler için yaygın olarak kullanılan addır.

Çoğu genç ve çok sayıda yetişkin, az ya da çok uzun süreler boyunca sivilceden muzdariptir. Bu durum herhangi bir yaş grubu, ırk veya cinsiyetle sınırlı değildir. Dünya çapında yüz milyonlarca insanı etkiliyor. Sivilcelerle ilgili en büyük sorunlar, sivilcelerin hoş olmayan görünümü ve geride bırakabilecekleri yara izleridir.

Sivilce Türleri

Her ne kadar Sivilceler, sivilcelerin açık ara en yaygın şeklidir ve çoğu insanın karşılaşabileceği veya muzdarip olabileceği bir türdür; başka biçimlerin de olduğunu bilmelisiniz. En basit şekli, lezyonların en basiti olan sadece komedonların bulunduğu akne vulgaris'tir.

Lezyonlar sivilceden etkilenen küçük cilt lekeleridir, ancak "lezyon" terimi sivilcenin cilt dokularında ürettiği değişikliklerle sınırlı değildir. Akne lezyonları, aşırı sebum tarafından tıkanmış yağ folikülleri olan komedonların dış formudur.

Komedonlar, gözeneklerin açık olup olmamasına bağlı olarak siyah nokta ve beyaz nokta olarak bilinir. Siyah noktalar, yüzeyleri kararmış olan keratin ve sebum karışımı tarafından genişlemiş açıklıkları tıkanmış gözeneklerdir. Beyaz noktalar, dokunun altında şişen yağ bezinin salgısıyla dolu kapalı gözeneklerdir.

Komedonlar toplama ve sıkma için olağan hedeftir. Bununla birlikte, evinizin steril olmayan koşullarında bir folikülün açılması muhtemelen hafif bir enfeksiyonla sonuçlanacaktır. Açık gözenek her türlü bakteri için giriş noktasıdır.

Papüller – Papül, deride irin içermeyen, küçük, katı, genellikle iltihaplı bir yükselmedir. Dokunun sivilceye tepkisi nedeniyle kümeler halinde çok küçük papüller de görünebilir.

Püstüller – Püstüller ciltte irinle dolu küçük iltihaplı çıkıntılardır. İrin, bakterilerin, beyaz kan hücrelerinin ve ölü deri hücrelerinin birleşimidir. Püstüller genellikle yağ folikülleri ve saç çevresinde oluşur.

Makula – Makula, sivilce lezyonunun ciltte bıraktığı kırmızı noktadır. Makulalar düz, kırmızıdır ve çevredeki deriye karşı belirgindir. Bir grup makula yüze iltihaplı bir görünüm kazandırır.

Nodüller – Nodül, sivilcenin neden olduğu en ağrılı lezyonlardan biri olan katı bir lezyondur. Nodüller derinin daha derin katmanlarına yayılma eğilimindedir ve doku tahribatına yol açtığı bilinmektedir. Bunları kaldırmak ve geride yara izi bırakmak çok acı verici olabilir. Nodüler akne, yalnızca izotretinonin ile tedavi edilen ciddi bir akne şeklidir.

Kistler – Kistler kapsül şeklinde lezyonlardır ve püstüllerde bulunana benzer sıvı veya yarı sıvı irin içerirler. Ancak kistler püstüllerden daha büyüktür ve enfekte olabilirler. Kistler ayrıca derinin derinliklerine doğru uzanıyor ve geride yara dokusu bırakıyor. Nodülokistik akne muhtemelen insanoğlunun bildiği en kötü sivilce türüdür. Tedaviye dirençlidir ve yalnızca A Vitamini'nden elde edilen izotretinoin maddesine yanıt verir.

Kimlerde sivilce olur?

İster inanın ister inanmayın, dünyadaki neredeyse herkesin sivilceleri olur. Vücut daha yüksek vitese geçtiğinde ve ergenlik bu yaşta başladığında 12'den itibaren hormonlar kontrolü ele almaya başlar. Erkek ya da kadın olmanızın bir önemi yok. Nereden geldiğiniz ve ailenizin kim olduğu önemli değil. Hayatı boyunca lekesiz kalan bir insan duymadım. Yiyecek ya da kirlilik olsun, bir şeyin er ya da geç hormonal dengenizi bozacağı kesindir.

Gençlerin yüzde 40'ından fazlasında tıbbi tedaviyi gerektirecek kadar şiddetli sivilce vakaları gelişiyor. Doktora birden fazla ziyaret gerekmesine rağmen çoğu vaka genellikle süslü tedavilere gerek kalmadan çözülür. Ancak modern bilim, insanların sivilceleriyle baş etmelerine yardımcı olmak için çok çeşitli reçeteli ve reçetesiz sivilce ilaçları üretti gereksiz acı olmadan.

Ancak her sivilce vakası bu kadar kolay tedavi edilemez. Akne, on iki ila yirmi üç yaşları arasında kendi kendine gelir ve gider, ancak bazı insanlar sivilcenin ciddi formlarını geliştirirken, diğerleri yetişkinliklerinde ilk kez sivilceye yakalanırlar. Bu çoğunlukla erkekler için geçerlidir. Sistemlerindeki androjen seviyesinin daha yüksek olması nedeniyle erkeklerin sivilceden muzdarip olma olasılığı kadınlara göre çok daha fazladır. Kadınlarda sivilce, doğurganlık döngüsü ve bunun gerektirdiği hormonal değişikliklerle ilişkilidir.

Çoğu sivilce vakası yüz derisiyle sınırlı olsa da, bu durumdan muzdarip insanların çoğunda en azından ara sıra kollarda, sırtta, göğüste ve hatta kalçalarda siyah nokta veya sivilce görülür.

Sivilcenin nedenleri

Gerçek şu ki sivilce aşırı aktif hormonların bir sonucudur. Ve günümüzün ortamı o kadar korkunç hormonal dengesizlikler yarattı ki, vücudumuz %100 verimlilikle çalışmaya devam etmek için çabalıyor.

Yüzümüzde, göğüslerimizde ve sırtımızın üst kısmında binlerce çok ince kıl var. Derimizin altında ve bu kıl foliküllerinin her birine bağlı olarak sebum adı verilen yağlı bir madde üreten yağ bezleri bulunur. Normalde sebum iyi bir şeydir çünkü cildimizin kurumasını önler, cildimizin parlamasını sağlar ve aynı zamanda yumuşak ve esnek kalmasını sağlar.

Ancak sivilce, daha sonra çok fazla sebum üreten ve yağlı maddeleri cildimize salgılayan bu bezlerin aşırı aktivitesinden kaynaklanır.

Zamanla ergenliğin başlaması ve ergenin vücudunda meydana gelen doğal değişiklikler, hormonal değişikliklerin de meydana geldiği anlamına gelir. Kadınlar ayrıca menopoz yaşına kadar düzenli olarak artan hormonal aktiviteye maruz kalırlar.

Ancak çevremizin üzerimizde çok büyük bir etkisi olduğu artık iyi biliniyor; büyüklüğümüz, kilomuz, büyüme ve yaşlanma kalıplarımız, doğurganlığımız ve genel sağlığımız, kirlilik miktarından ve soluduğumuz havanın kalitesinden etkileniyor. Yediğimiz yiyeceklerden, içtiğimiz ve yıkandığımız sulardan dolayı güneşten gelen UV ışınlarına maruz kalıyoruz.

Yediğimiz et ve süt ürünleri büyüme steroidleri içerir. Tükettiğimiz meyve ve sebzelerin neredeyse tamamında pestisit izleri bulunmaktadır. Buğday ve şeker gibi ürünler genetiği değiştirilmiş ürünlerden elde ediliyor. Suyumuz bizi hasta edebilecek zararlı organizmaları öldüren kimyasallar içerir.

Vücudumuzdaki hormon düzeyi çoğunlukla bezlerin aşırı yağ üretmesine neden olur. Sonunda bu, ölü cilt hücrelerinin düzensiz dökülmesiyle birleşir ve gözeneklerimizin tıkanmasıyla sonuçlanır.

Gözeneklerimiz tıkandığında bu durum, gözeneklerimizde yıllarca tıkalı kalabilen siyah noktalara ve beyaz noktalara neden olur. Bakteriler karışımın bir parçası haline geldiğinde sivilce, nodül ve kistler gibi daha ciddi sivilce sorunları oluşur.

Propionibacterium aknes adı verilen bir bakteri normalde cildinizde zararsız bir şekilde yaşar ancak aşırı yağ gözenekleri tıkamaya başladığında sebumdan beslenir ve vücudun bağışıklık sisteminin tepki vermesine neden olan kimyasallar ve enzimler üretir. Cilt iltihaplanır ve sivilcelerin, ağrılı nodüllerin (deri altında) veya kistlerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Akne nodülleri ve kistler yırtılarak enfeksiyonun cilt dokusuna yayılmasına neden olabilir ve bu da derin ve kalıcı yara izlerine neden olabilir.

Sivilceye neden olan tüm faktörleri muhtemelen kontrol edemezsiniz, ancak sivilceye neden olan bakterileri içten ve dıştan kontrol etmek için özel olarak formüle edilmiş sivilce tedavi sistemleri vardır.

Sivilcenin Sosyal Etkisi

Sivilcenin sosyal etkisi çok büyüktür. Sivilcelerin hoş olmayan görünümü birçok insanın yakına koşmasına neden olur. Aknenin sosyal ilişkilerde sahip olduğu algılanan etki nedeniyle eczane veya eczane. Her yıl dünya çapında beş kıtadaki insanlar tarafından sivilce karşıtı ürünlere yüz milyonlarca dolar harcanıyor.

Sivilce en sıkıntılı durumlardan biridir. çağımızın koşulları. Sivilce sorunu yaşayan çoğu insan herhangi bir fiziksel rahatsızlık yaşamazken, bunu psikolojik yara iziyle telafi ediyor. Bu etki derinlemesine incelenmemiştir çünkü sivilce yaygın, kendi kendine gelip giden, tehdit edici olmayan bir durumdur ve buna bağlı herhangi bir psikolojik etki özellikle önemli görülmemektedir.

Ancak sivilcenin günümüzde insanların yaşamları üzerinde tahmin edilenden daha güçlü bir etkisi vardır. Araştırmacılar tarafından yapılan araştırmalar, sivilce sorunu yaşayan kişilerin aynı zamanda aşağıdaki belirtileri de gösterdiğini göstermiştir:

  • Özgüven eksikliği
  • Hayal kırıklığı
  • Yetersizlik duygusu
  • Depresyon
  • Sosyalleşmeyi reddetme
  • Düşük özsaygı

Bu etkiler aşağıdakiler tarafından tetiklenir: Sivilcenin görünüş üzerindeki olumsuz etkisi ve bunun sonucunda başkalarından gelen olumsuz tepkilerin endişesi. Sivilce sorunu yaşayan kişiler tatmin edici olmayan hayatlar yaşayabilir ve okulda, işte ve sosyal etkileşimde başarısız olabilir.

Yetişkinlerde Sivilce

Genellikle sivilcenin karanlık tarafı olarak adlandırılan yetişkin sivilceleri yetişkinler arasında utanç verici konulardan biridir, çünkü çoğu insan yaşlandıkça doğal olarak bundan kurtulur. Resmi istatistikler, sivilcenin tüm yetişkin erkeklerin yüzde 25'ini ve yetişkin kadınların yüzde 50'sini hayatlarının bir noktasında etkilediğini göstermektedir. Bu, özellikle sosyal yaşamın çok önemli olduğu ve fiziksel görünümün herkesin kariyerinde çok önemli bir rol oynadığı günümüz dünyasında, bunu oldukça büyük bir sorun haline getiriyor. Kırmızı lekelerle dolu bir yüz bir genç için yeterince kötüdür, ancak bir yetişkin için çok daha kötüdür.

İstatistiksel verilerden çıkarılabilecek ilk şeylerden biri sivilcenin yetişkinler arasında pek de nadir olmadığıdır. Yetişkin sivilceleri genellikle hiçbir zaman geçmeyen şiddetli sivilce vakaları ve 30 ila 40 yaşları arasındaki kişilerde uykuda olan sivilcelerin alevlenmesi şeklinde ikiye ayrılır. İnsanların yetişkinliklerinde ilk kez sivilce geliştirdiği durumlar da vardır, ancak bu tür vakalar biraz nadirdir Çoğunlukla kimyasal maddeler veya cilt üzerindeki kronik fiziksel baskı nedeniyle tetiklenir. Yetişkinlerde sivilcenin nedenleri bilim tarafından tam olarak anlaşılamamıştır. Vakaların belirli bir kısmından hormonların sorumlu olduğuna inanılıyor, bu da bazı kişilerin sivilcelerini hormonal tedaviyle kontrol altına almayı başardığı anlamına geliyor. Her durumda, yetişkin sivilceleri doktora gitmeyi gerektirir.

Kökleri ne olursa olsun yetişkin sivilceleri aynı MO'ya sahiptir. ortak formlar olarak. Saç köklerine bağlı yağ bezlerinin salgıladığı yağlı madde olan sebum, ölü deri hücreleriyle karışarak saç kökünü tıkar. Böylece bakteriler kapalı ortamda çoğalmaya başlar ve folikül, beyaz hücrelerle şişer ve içeride bakteriler birbirini öldürür. Sivilceleri sıkarak durumu çözme girişimleri, korunmasız etin daha fazla bakteriye maruz kalmasına neden olarak durumu daha da kötüleştirme eğilimindedir.

Sivilce sorunu yaşayan yetişkinler, güçlü kimyasallar içeren güçlü temizlik maddelerinden uzak durmalıdır. Kadınlar da makyajlarına dikkat etmeli, erkekler ise bu süreçte ciltlerine zarar vermeden tıraş olmaya çalışmalıdır. Toza ve kirliliğe maruz kalmak da kaçınılması gereken bir diğer şeydir ve aşırıya kaçmadan cildin mümkün olduğunca temiz tutulması gerekir.

Ergenlik Sivilcelerinin Kalıcı Etkileri

Ergenlik yılları her genç için zorlu bir dönemdir. Her ne kadar yetişkinliğin tüm kaygıları hâlâ çok uzaklarda olsa da gençler pek de mutlu değiller. Çocukluğun dikkatsizliği ve cehaleti isyana ve kişinin güneş altındaki yeri ile ilgili sorulara yer açar. Yaşam boyunca kendi yollarını arayan gençler genellikle kendilerini güvensiz ve yanlış anlaşılmış hissederler. Ne yazık ki dünyada yer arayışı yeterli olmayınca gençler sivilce gibi cilt sorunlarıyla da uğraşmak zorunda kalıyor. Bu çirkin durum, psikolojik düzeyde yarattığı etkiler nedeniyle birçok gencin lanetidir.

Bir ergende olumsuz bir öz imaj geliştirmek çok fazla bir şey gerektirmez. Çoğu, çeşitli gerçek veya hayali kusurlardan dolayı, en azından dış görünüşleri konusunda güvensizdir. Ancak gerçek rahatsızlığa neden olan ve genç bir yüze işaret eden gerçek bir durum tamamen başka bir şeydir. Ergenlerin kırılgan öz imajı ve öz saygısı, başkalarının fikirlerinin ve gençlerin kendileri için buldukları çeşitli rol modellerle karşılaştırmaların yarattığı baskıyla başa çıkmakta zorlanıyor. Aşırı durumlarda, olumsuz öz imaj kendinden nefret etmeye dönüşür ve şekli bozan durum, şu veya bu standarda ulaşamama nedeniyle kendini cezalandırmanın acımasız bir aracı olarak görülür.

Gençler küçük dünyalarda yaşıyor. Ebeveynler, arkadaşlar ve yarı tanıdık okul arkadaşlarından oluşan şekilsiz grup, sosyal yaşamlarının sınırlarını oluşturur. Doğal olarak gençler, ebeveynlerinin sizi zaten sevdiği ve ölümcül derecede önyargılı olduğu gerekçesiyle, arkadaşlarından veya okul arkadaşlarından gelen övgü veya eleştirilere daha fazla önem verme eğilimindedir. Ancak gençler birbirlerine karşı çok zalim olabildikleri için, okul arkadaşlarına yönelik eleştiriler çoğunlukla kaba ve incitici niteliktedir. Bu durum kaygı ve stres duygularının artmasına neden olarak sosyal çevreden acı ve utançla dolu özel bir dünyaya çekilmeye neden olur.

Gençler dış görünüş ve eleştiri konusunda son derece ciddidir. İnsanoğlunun kendi kendisiyle hesaplaştığı ve artık başkalarının ne dediği ya da ne düşündüğüyle pek ilgilenmediği çağdan henüz uzaktalar. Başkası yapılması gerekenin bu olduğunu söylediği için kişinin vücudunu veya yüzünü saklaması ve utanması bir hatadır ve gençlerin bunu görmesine yardımcı olunmalıdır. Sivilceler ısrarla ve doğru ürünler kullanılarak yenilebilir. Ancak sivilcenin psikolojik etkileriyle de mücadele edilmelidir, aksi halde hiçbir zaman ortadan kalkmayabilir. Yüzünde sivilceler olduğu için kendinden nefret eden genç adam, biraz fazla kilolu olduğu veya bir iş arkadaşı kadar para kazanamadığı için kendinden nefret eden bir yetişkine dönüşecektir.

Kendine karşı duyulan rahatsızlık ve utanç duygusu her zaman zamanla kaybolmaz. Bazen güç kaynağı olarak hareket edecek yeni bir sorun bulur. Bu sivilcenin kalıcı etkisidir: zayıf bir öz imaj, güven eksikliği ve kendini diğer insanlarla karşılaştırırken dezavantajlı durumda olma hissi. Bu ruh halleri ve zihniyetler herkesin sosyal hayatını mahvedebilir ve çoğu zaman mesleki gelişimin de önüne geçebilir. Ne yazık ki sivilce sadece derinin derinliğinde değildir. akne tedavisini ihtiyacınız olduğu anda bulmanızın ana nedeni budur.

Sivilce izleri

Sivilce izleri, sivilcelerin geride bıraktığı izlerdir. iyileşmemişti ya da iltihaplanmıştı. Büyüklüğü, sıklığı ve türü her kişiye özel olan çeşitli genetik faktörlere bağlıdır. Bazı kişilerin, kökenleri ve ten renkleri nedeniyle ciltlerinde yara izlerinin oluşma olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle birçok insan lezyonlarının düzgün bir şekilde iyileşeceğinden emin olmak ister.

Sivilce izlerinin sadece iki türü vardır. En basit yara izi, orada sivilce olduğunun kanıtı olan, kahverengi, pembe veya mor renkte bir deri noktasından başka bir şey değildir. İkinci tip ise buz kıracağı yarası olarak adlandırılır ve lezyonun olduğu yerde deride açılan küçük bir deliktir. Yara izleri genellikle sadece püstüller, nodüller veya kistler gibi iltihaplı lezyonlardan dolayı geride kalır. Bununla birlikte, bir komedoyu sıkarak açmak, iltihaplı bir lezyona ve yara izine neden olabilir.

Pigmentli yara izleri, cildin kendi iyileşen dokudaki doğal rengi yeniden oluşturma sürecinin sonucudur. Beyazlatıcı kremler, losyonlar veya lazer ameliyatı gibi çeşitli tedavi yöntemleriyle pigment konsantrasyonu azaltılabilir. Reçetesiz ürünlerin seçimi sivilcenizin türüne ve ciddiyetine bağlı olmalıdır. Neyi seçeceğinizden emin değilseniz bir dermatologla konuşun.

Hafif sivilce izlerinin kaybolması altı hafta kadar sürebilir. Reçetesiz sivilce ürünleri işe yaramazsa doktorunuzla tekrar konuşun; o size yara izleri için daha güçlü bir tedavi, hatta muhtemelen retinoid bazlı kremler önerecektir. Bu, sivilcelerin alevlenmesini önlemek ve yara izlerinin içinde ve çevresinde cilt hücrelerinin dökülmesini teşvik etmek için yapılır.

Sivilce izi tedavisinde bir sonraki aşama cildinizin kimyasal olarak soyulmasıdır. Likolik, salisilik veya laktik asit, cildin hasarlı üst tabakasını soyarak yeni ve daha pürüzsüz bir tabaka oluşumunu tetiklemek için kullanılır. Bu prosedür aktif sivilcelerde bile faydalı olabilir. Peelingler genellikle birkaç hafta veya ay boyunca gerçekleştirilir ve çoğunlukla pigmentli yara izlerine karşı etkilidir.

İkinci tip sivilce izleri daha çok dermabrazyon veya lazerle yüzey yenileme ile tedavi edilir. Dermabrazyon, yüksek hızlı döner tel fırça veya elmas kaplı taş yardımıyla derinin üst tabakasının çıkarılması anlamına gelir. Bu işlem her yara izi için birden fazla seans gerektirir ve yara izinin hiç silinmemesi gibi bir dezavantaja sahiptir. Sadece daha az görünür hale getirir.

Sivilce izleri için daha iyi bir tedavi, cildin lazerle yenilenmesidir. Güneşe maruz kalmanın etkisine benzer şekilde, doktorlar lazer ışınının konsantre ışığını cildin üst katmanının daha küçük veya daha büyük bir bölümünü yakmak için kullanırlar. Birçok dermatolog ve kozmetik cerrah bu işlemi dermabrazyon yerine önermektedir.

Sivilce izi sorunuyla ilgilenmenin en iyi yolu, vücudunuzun sivilcenin temel nedenini ortadan kaldırmasına ve yara izlerini tamamen önlemesine gerçekten yardımcı olabilecek bir sivilce tedavisi kullanmaktır.

Şiddetli Akne Çeşitleri

Aknenin şiddetli formları çok az insanı etkiler. Ancak acı çeken insanlara büyük zorluklar yaşatıyorlar. Son derece şekil bozucudurlar ve hasta üzerinde psikolojik etkilere neden olabilirler.

Akne conglobata, akne vulgarisin (yaygın sivilce) kronik ve şiddetli bir şeklidir. Genellikle derin apseler, şiddetli iltihaplanma, ciltte ciddi hasar, yara izi, siyah noktaların genellikle belirgin ve yaygın olması ile karakterizedir. Çoğunlukla yüz, göğüs, sırt, uyluk, üst kol ve kalçalarda görülür. Genellikle 18-30 yaş arası kişileri etkiler. Akne konglobatada, birden fazla komedon çevresinde iltihabi nodüller oluşur ve bunlar parçalanıp irin boşaltılıncaya kadar boyutları giderek artar. Nodüllerin altında derin ülserler oluşarak keloid tipi yara izlerine yol açabilir ve derin ülserli nodüllerin üzerinde kabuklanmalar oluşabilir.

Akne conglobata'dan önce iyileşmeyen ancak hızla kötüleşen sivilce kisti, papüller veya püstüller görülebilir. Bazen, yıllardır uykuda olan sivilcelerde akne konglobata alevlenir.

Akne fulminans, normalde genç erkekleri etkileyen, ani başlayan oldukça yıkıcı bir iltihaplanmadır. Şiddetli nodülokistik, sıklıkla ülsere akne, ağrıyan eklemler ve ateş belirtileri belirgindir. Akne conglobata'nın başarısız tedavisinden kaynaklanabilir. Antibiyotiklere iyi yanıt vermez, bu nedenle normalde accutane ve oral steroidler reçete edilir. İnflamasyonu azaltmak için kortikosteroidler veya steroidal olmayan antiinflamatuar ilaçlar verilebilir. Akne fulminans atakları tekrarlayabilir ve hastada izotretinoin ile uzun süreli tedavi gerektiren akne gelişebilir.

Gram negatif folikülit, kötüye kullanılan ve uzun süreli antibiyotik kullanımının bir komplikasyonudur. Gram-negatif bakterilere karşı etkili olduğu bilindiği için bu tür sivilceleri olan hastalar genellikle akkütan ile tedavi edilir. “Gram” kelimesi laboratuvarlarda mikroskobik organizmaları tespit etmek için kullanılan mavi lekeyi ifade eder. Bazı bakteriler maviye boyanmaz ve "Gram negatif" olarak adlandırılır.

Pyoderma faciale, çoğunlukla 20-40 yaş grubundaki kadınları etkileyen sivilce türüdür. Yüzle sınırlıdır, kistler arasında birbirine bağlanan "tüneller" ile yüzün hem derin hem de yüzeysel kistik lezyonları, ciltte kırmızımsı iltihaplanma ve ciltte hafif şişlik (ödem) şeklinde aniden ortaya çıkar, nadiren bir yıldan fazla sürer veya yani yağlı ciltle ilişkili değildir.

Sivilceden Şikayetçi Olan Kişiler İçin Cilt Bakımı İpuçları

Nazik Olun

 Hatırlamanız gereken ilk şey yüzünüze karşı nazik olmanız gerektiğidir. Yüzünüzü sıcak veya soğuk suyla yıkamayın. Egzersiz yapmanız durumunda, günde iki kez ve spor salonundaki egzersizden sonra ılık su ve hafif bir temizleyici kullanın. Sert kimyasallarla dolu normal sabun ve benzeri ürünlerden kaçının. Temizleyicilere aşina değilseniz, tavsiye için bir doktora danışın.

Yüzünüzü nazikçe yıkayın ve iyice durulayın. Yüzünüzü kurulayın ve ovalamaktan kaçının. Fırçalama, cildinizde bakteriler için mükemmel üreme alanı olan binlerce görünmez lezyonu açabilir.

Ellerinizi Cildinizden Uzak Tutun

İçgüdülerinize aykırı olsa da ellerinizi sivilcelerden ve diğer lezyonlardan uzak tutmayı öğrenmelisiniz. Sivilceleri sıkmak, steril koşullar altında bir doktor tarafından yapılmadığı sürece kötü bir fikirdir.

Erkekler İçin

Tıraş olmanız gerekiyorsa, bu konuda çok dikkatli olun. Kendiniz üzerinde bir test yapın ve hangi tür tıraş makinesinin sizin için daha iyi olduğunu görün. Sivilceniz varsa elektrikli tıraş makinelerinin kullanılacağını söylerdim ama her erkek kendi durumunda neyin işe yaradığını daha iyi bilir. Nazikçe tıraş edin ve mevcut lezyonları açmaktan kaçının.

Kızlar İçin

Kozmetikler sivilcenin küçük köklerinden biridir. Sivilce tedavisi görüyorsanız yalnızca yağsız kozmetik ürünlerini tercih edin, aksi takdirde iyi etki boşa gider. Ayrıca kendiniz üzerinde testler yapmalı ve hangi kozmetiklerin gözeneklerinizi tıkamadığını görmelisiniz. Etiketinde “gözenekleri tıkamayacak şekilde tasarlanmıştır” yazan ürünler kullanıyorsanız yan etkilere dikkat edin.

Güneşten uzak durun

Evet, bronzlaşmak sana çok yakışır ama bir süre bronzlaşmadan da yapmayı öğrenmelisin. Güneşin sivilceleri iyileştirmediğini anladığınızda güneşe maruz kalmanın riskleri kabul edilemez. UV ışınları cildinizin dış katmanlarını kurutur ve soyulmasına neden olur. Ancak güneşten uzaklaştığınızda sivilceler geri gelecektir. Uzun süreli maruz kalma aynı zamanda sizi cilt kanseri için kesin bir aday haline getirecektir.

Sivilce Büyük Bir Sorundur: Akne Tedavisi Nasıl Bulunur?

Sivilce Çoğunlukla sivilce olarak bilinen sivilce, hemen hemen her yüzün belasıdır ve acı çekemeyecek kadar talihsiz olanlar için en kötü kabustur. Bu sivilceler nasıl tedavi edilir?

Günümüzde en sık görülen cilt hastalığıdır. Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 60 milyon kişiye sivilce bulaşıyor ve gençlerin yüzde 85'i bu durumdan şikayetçi.

Akne, hormonların cildin yağ bezleri (yağ bezleri) üzerindeki etkisinden kaynaklanan, gözeneklerin tıkanmasına ve genellikle sivilce veya sivilce olarak adlandırılan lezyonların ortaya çıkmasına neden olan bir hastalıktır. Akne lezyonları genellikle yüz, boyun, sırt, göğüs ve omuzlarda görülür.

Popüler inanışın aksine sivilce sadece ergenlik çağındaki bir hastalık değildir. Bu sosyal bir felakettir ve bazı durumlarda üzücü ve şekil bozucu olabilir. İnsanların reçetesiz ve reçeteli tedavi ve terapilere çok para harcaması nedeniyle bunun önemli bir ekonomik etkisi vardır.

Akne vakaları hafiften şiddetli şekil bozukluğuna kadar değişir. Komedonlardan (siyah nokta ve beyaz nokta) nodül ve kistlere kadar değişir. Sivilceyi daha iyi anlamanıza yardımcı olabilecek birkaç sivilce terimini burada bulabilirsiniz.

Komedo veya Komedonlar basitçe tıkalı ve genişlemiş bir saç folikülüdür. Komedon açık olduğunda buna genellikle siyah nokta denir. Kapalı veya derinin derinliklerine indiğinde genellikle beyaz nokta denir. Beyaz noktanın rengi siyah noktadan farklıdır çünkü tıkanmış yağ folikülünün cilt yüzeyine olan açıklığı, siyah noktanın genişlemiş foliküler açıklığının aksine, kapalı veya çok dardır. Steril koşullar altında bir dermatolog tarafından çıkarılmadıkça siyah noktalar veya beyaz noktalar sıkılmamalı veya açılmamalıdır. Sıkma veya toplama nedeniyle yaralanan doku stafilokok, streptokok ve diğer cilt bakterileri tarafından enfekte olabilir.

Papüller genellikle ciltte küçük, pembe şişlikler şeklinde görünen ve dokunulduğunda hassas olabilen iltihaplı lezyonlardır. Çok küçük papüller ve mikrokomedonlardan oluşan bir grup neredeyse görünmez olabilir ancak dokunulduğunda "zımpara kağıdı" hissi verir. Papül, akne sürecine lokalize hücresel reaksiyondan kaynaklanır.

Püstüller, tabanında kırmızı olabilen irin dolu lezyonlarla kaplı papüllerdir. Yağ folikülünün üzerinde oluşan püstülün genellikle ortasında bir kıl bulunur. Kistik forma ilerlemeden iyileşen sivilce püstülleri genellikle iz bırakmaz.

Nodüller katı, kubbe şeklinde veya düzensiz şekilli lezyonlardır. Genellikle iltihaplanma ile karakterize edilirler, derinin daha derin katmanlarına yayılırlar ve yara iziyle sonuçlanan doku tahribatına neden olabilirler. Bir nodül çok acı verici olabilir. Nodüler akne, izotretinoin dışındaki tedavilere yanıt vermeyebilen ciddi bir akne şeklidir.

Kistler nodüllere benzer görünebilir ancak irinle doludur, çok ağrılıdır ve yara izine neden olabilir. Genellikle 5 mm veya daha fazla çapa sahip olarak tanımlanırlar.

Aynaya bakıp aynı çirkin noktaları ve kusurları görmekten bıktınız mı? İnsanlar sürekli size baktığı için asla dışarı çıkıp iyi vakit geçiremeyeceğiniz için sinirlendiniz mi? O halde bu konuda bir şeyler yapmanın tam zamanı gibi görünüyor. Vücudunuzun herhangi bir yerindeki sivilcelerin hem nedenlerini hem de etkilerini ortadan kaldıran çok sayıda güvenilir sivilce tedavisi sistemi vardır.

Farklı Akne Tedavileri

Akne günümüzde bilinen en yaygın cilt hastalığıdır. İşte sizin için derlediğimiz farklı sivilce tedavilerinden bazıları.

Yüzünüzü günde iki kez (en fazla üç kez) yumuşak ve parfümsüz bir temizleyiciyle yıkayın. Cildinize zarar verebilecek sert kimyasallar ve bileşenler içerdiğinden sabun kullanmaktan kaçının.

Yüzünüze dokunmaktan kaçının. Ellerini yüzüne koymayı bırak! Okurken çoğu zaman elimi başımın yanına koyduğum için suçlu oluyorum. Ayrıca çenenizi ovalamak veya desteklemek de düşünürken sık karşılaşılan başka bir sorundur. Cildinizi ellerinizle ovalamaktan, dokunmaktan veya çizmekten kaçının. Elleriniz sivilcelerin alevlenmesine neden olabilecek birçok bakteri içerir. Gün boyunca el yüze temasın büyük bir kısmının farkında olmadığımız için, muhtemelen kaçınılması en zor şeylerden biridir. Bakterilerden korunmak için el temasından kaçınmayı alışkanlık haline getirin ve gün içerisinde buna dikkat edin.
Sivilcenizi koparma, batırma ve sıkma isteğinden kaçının. Bu, enfeksiyonu cildin daha derinlerine gönderecek ve ciddi yara izine neden olabilir.

Hafif ila orta dereceli sivilceler için, benzoil peroksite alternatif olarak benzoil peroksit, salisilik asit veya azelaik asit içeren reçetesiz satılan topikal merhemler, solüsyonlar, losyonlar veya jeller kullanabilirsiniz. Benzoil peroksit, P. aknes'i öldürmede en iyisidir ve yağ üretimini azaltabilir. Resorsinol, salisilik asit ve kükürt, siyah noktaların ve beyaz noktaların parçalanmasına yardımcı olur. Salisilik asit ayrıca yağ bezlerinin foliküllerini kaplayan hücrelerin dökülmesinin azaltılmasına da yardımcı olur.

Topikal antibiyotik solüsyonları ve losyonlar da uygulanabilir.

Çay ağacı yağı doğal bir antibiyotik ve antibakteriyel madde olup cilt üzerinde kurutucu etkiye sahiptir. P. Acnes bakterilerini uzak tutar ve yüzdeki yağlanmayı azaltır, bu da bu yağı değerli bir yatırım haline getirir.

Kükürt gözeneklerdeki tıkanıklıkları açarak mevcut lekelerin iyileşmesine yardımcı olur.

Alfa veya Beta Hidroksil Asitler (AHA veya BHA), cildin pul pul dökülmesini sağlayarak çalışır. Grubun en iyi bilineni olan glikolik asit, hafif akne için yararlı bir adjuvan tedavidir. Daha az bilinen ancak glikolik asidin keratolitik özelliklerini P.acnes'in varlığını azaltmaya yardımcı olan doğal antibakteriyel özelliklerle birleştiren mandelik asit, akne lezyonlarının tedavisinde daha etkili bir alfa hidroksil asit olarak düşünülebilir. Aynı zamanda glikolik asitten çok daha az tahriş edicidir; bu, Retin-A, benzoil peroksit, kükürt veya salisilik asit gibi diğer maddeleri kullanamayan hassas cilde sahip kişiler için çok önemli olabilecek bir faktördür. Hafif akne vakalarının tedavisinde tek başına etkilidir ve orta dereceli sivilcelerde diğer tedavilerle birlikte başarıyla kullanılabilir.

Bu tedaviler genellikle yalnızca hafif ila orta dereceli akne sorunları için etkilidir. Etkinliğin fark edilmesi genellikle birkaç hafta veya yaklaşık üç ila altı ay sürer. Daha şiddetli ve ciddi sivilce durumları için dermatoloğunuza danışmaktan çekinmeyin.

Sivilce sorunlarınıza daha iyi bir çözüm olduğunu düşünüyorsanız haklısınız. Akne Tedavisi sistemlerini deneyebilirsiniz. Bitkisel haplar bakterileri öldürür, derin yüz ve vücut yıkamaları gözenekleri açıp temizler, koruma kremi cildiniz için bir kalkan görevi görür.

Nasıl önlenir? sivilce

Kimse sivilcenin olmasını istemez. Sivilcesi olan her insan bundan kurtulmak ister. Herkes sivilceleri önlemek ister. Ne yazık ki hepimiz sivilceleri nasıl önleyeceğimizi bilmiyoruz. Sivilceleri 3 günde yok edecek mucize bir tedavi yoktur. Hiçbir mucize yok. Ancak sivilceleri tedavi etmenize yardımcı olacak tedavi ürünleri vardır. Ancak sivilcelerin ortaya çıkmasını önleyebileceğinizi bilmelisiniz.

Sivilce Gerçekleri

Bir numaralı gerçek. Kozmetik endüstrisi, halkın harika bir cilt arayışından milyarlarca dolar kazanıyor. Parayı ürünlerinin reklamını yapmak ve sürdürmek için kullanıyorlar. Hype'a aldanmayın.

İki numaralı gerçek. Gözeneklerin tıkanmasına katkıda bulunan pek çok faktör vardır: susuz kalmış cilt, yanlış temizlik, aşırı yağ üretimi, ölü cilt hücrelerinin aşırı birikmesi, hormonlar, aşırı terleme, kirli işler gibi. ya da oyun ortamları, genetik, makyaj, yüzdeki parmaklar, alerjik reaksiyonlar, şeker içeriği yüksek beslenme ve daha birçok faktör.

Üçüncü gerçek. Ciltteki kirliliklerin çoğu tıkalı gözeneklerden kaynaklanır, bu nedenle güzel bir cilde sahip olmanın en iyi yolu gözeneklerinizi açmaktır.

Sivilce nasıl önlenir

1. Yüz losyonları, yıkama ve kozmetik ürünleri gibi yağ bazlı ürünlerden kaçının. "Komedojenik olmayan" ürünleri arayın; bu, gözeneklerinizi tıkamayacağı anlamına gelir.

2. Egzersiz yaparken veya spor yaparken sıkı bir kafa bandı, beyzbol şapkası ve/veya kask takmayın ve terden ıslanmış eşyaları her taktığınızda yıkadığınızdan emin olun.

3. Hücrelerinizin düzgün çalışabilmesi için cildinizi nemli ve nemli tutun. Yüzünüzü nemli tutmak için hafif, komedojenik olmayan nemlendiricilerle nemlendirin. Nemlendirme bir zorunluluktur. Yine kimyasal katkı maddesi miktarı en az olan ürün en iyisidir. Yüzünüzü temizledikten sonra daima hafif bir nemlendirici kullanın.

4. Gözeneklerinizi alkolsüz bir tonik veya cilt kremi ile pamuk yardımıyla temizleyin. Sert bir şekilde fırçalamaya çalışmayın, aksi takdirde cildinizi soyup zarar verirsiniz. Yüzünüzü duruladıktan sonra bile, temizleyicinin geri kalanını ve gevşemiş kalıntı kalıntılarını temizlemezseniz, üstüne serum ve nemlendiriciler katarken bu kalıntıları yalnızca gözeneklerin daha derinlerine gömmüş olursunuz. Bu derin gözenek temizliğini gerçekleştirmenin en iyi yolu, alkolsüz bir toner veya pamuk üzerine cilt kremi sürmektir. Güçlü ovalama veya sert asitlerle cildinize zarar vermenize gerek yok; son pamuk tamamen beyaz olana kadar tonerle nemlendirilmiş pamuk toplarıyla silin.

5. Sıkılaştırıcılar, Salisilik Asit, retinoik asitler ve glikolik asitlerin tümü gözeneklerin tıkanmasını önlemek için çalışır. Benzoil peroksit gibi bazı aktif bileşenlere dikkat edin, bu bileşenler önemli yan etkilere neden olabilir.
İşte bunlar sorununuzu ortadan kaldırmak veya azaltmak için son derece kolay adımlar, bugün başlayın. Güzellik cildinizle başlar.

Bunlar 5 önemli ipucu. Daha da fazlası var ve sivilce tedavisi ürünlerini dikkate almayı unutmayın.

Bitkisel Akne Tedavileri

Bazı cildinizi sağlıklı tutmanıza yardımcı olabilecek bitkisel sivilce tedavisi ürünleri. İçeriklerine bir göz atalım.

 

Karahindiba (kök)

 

Ayçiçeği veya Asteraceae familyasından karahindiba gibi yaygın otsu bir bitki, detoksifikasyon özellikleriyle bilinir. Bu nedenle, yardımıyla cilt lekeleri tedavi edildiğinde mükemmel bir şekilde çalışır.

 

Bahçemizin bu olağan külotu vücudumuz için faydalı pek çok madde içerir: kolin, acı bileşikler, inülin, taze yapraklarda da yüksek oranda bulunan kalsiyum, silisik asit, sodyum, kükürt ve potasyum.

Mor Coneflower (toz)

 

Ekinezya, belirli beyaz kan hücrelerinin üretimine katkıda bulunduğu için bağışıklık sistemini uyarır. Ayrıca hücre duvarlarını güçlendirerek kişinin virüs ve bakterilerden kaynaklanan risklere daha az maruz kalmasını sağlar. İyi korunan duvarları geçemezler. Enflamatuar koşulları uzak tutarak cildinize bu şekilde bakım yapabilirsiniz. Bitki Kanada ve ABD'de kır çiçeği olarak yetişir. Günümüzde kültür bitkisinin yanı sıra Avrupa ve Asya'da da bulunabilmektedir.

 

Bu bitki aynı zamanda bağışıklığı güçlendirici özelliğinden dolayı soğuk algınlığına ve gribe de iyi gelmektedir. Ağız yoluyla alınmalıdır. Topikal olarak uygulandığında egzama, sedef hastalığı ve böcek ısırıkları gibi cilt rahatsızlıklarını tedavi eder. Antimikrobiyal özellikleri nedeniyle Coneflower bakterileri engelleyebilir ve irin oluşumunu yavaşlatabilir.

Dulavratotu (kök)

 

Dulavratotu hemen hemen her yerde yetişir: Kuzey ABD'de, Asya'da ve Avrupa. Yaprakları ve kökleri yüzyıllardır sivilce, egzama, cilt kanseri ve diğerleri gibi hemen hemen tüm cilt rahatsızlıklarını ve hastalıklarını tedavi etmek için kullanılmıştır. Dulavratotu cildin pürüzsüzlüğünü geri kazanmasına yardımcı olur ve hafif bir antibiyotik etkisine sahiptir.

Sarı Dock (kök)

 

Bu çok yıllık çiçekli bitki, genel sistematik toner olarak bilinir. Yaprakları mükemmel bir A vitamini, protein, demir ve potasyum kaynağıdır. Genellikle sedef hastalığı, egzama, deri döküntüleri gibi kronik cilt bozukluklarına karşı merhemler, kremler ve kaynatmalarda sarsaparilla ile birleştirilir. Bu iki bitkinin kombinasyonu, aktif antimikrobiyal özelliklere sahip olan büzücü tannis ve müshil antrakinonların birleşimi nedeniyle etkilidir.

Cayenne (40 HU)

 

Kırmızı biberin baharatlı ve acı aroması, kapsaisin adı verilen bir bileşene sahiptir ve cilt bölgesinde lokal olarak kullanıldığında ağrıyı ve tahrişi azaltabilir. Bu benzer yatıştırıcı özellik, ciltte sedef hastalığının neden olduğu kaşıntı ve tahrişin giderilmesine yardımcı olabilir. Acı biber, ciltteki yağ bezlerini ve cilt gözeneklerini harekete geçiren ve diğer bazı elementlerin aktivitesine yardımcı olan bir taşıyıcı ajan olarak çalışır.

Kırmızı yonca (çiçek)

 

Kırmızı Yoncanın A vitamini ve B vitamini kompleksi gibi cilt için gerekli vitaminler açısından zengin olduğu bilinmektedir. Kandaki toksinlerin uzaklaştırılmasında kullanılır. Eski zamanlarda böcek ısırıklarından kaynaklanan iltihapları tedavi etmek için taze çiçekler doğranır ve doğrudan cilde uygulanırdı. Günümüzde kırmızı yonca özü, sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarına karşı krem ​​ve losyonların bileşenlerinden biridir.

Meyan kökü

Bu tatlı çiçekli bitki, Ayurveda'da ve geleneksel Çin tıbbında yüzyıllardır kullanılmaktadır. Uygun miktarlarda yutulduğunda ciltteki iltihapları ve kızarıklığı azaltabilir, dermatiti ve bazı enfeksiyonları tedavi edebilir. Meyan kökü aynı zamanda cilt rengi açıcı ve temizleyicilerde ve kremlerde yumuşatıcı olarak da kullanılır.

Mutfak masanızda böyle bir karışım yapmanızı önermiyoruz. Sivilce tedavisine yönelik ürünler satın alırken bu etkili bitkileri unutmayın. Bu tür malzemelerle istediğiniz etkiyi elde edebileceksiniz.

En İyi Akne Tedavisi Çözümünü Nasıl Bulabilirsiniz?

Seçim yaptığınızda sivilce tedavisi çözümü, işe yaramasını ve makul fiyatlı olmasını istiyorsunuz. Bugün piyasada bol miktarda olması nedeniyle sizin için en iyi sivilceyle mücadele ürünlerini seçerken hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Sizin için doğru ürünü seçmeyi çok daha kolaylaştıracak harika ipuçları var.

1. FDA tarafından önerilen yönergeler

Bitkisel bazlı sivilce karşıtı tedavilerin seçilmesi için birkaç öneri vardır. Örneğin Gıda ve İlaç İdaresi'nin yeni kuralları, organik veya bitkisel ilaçların:

• Tüm güvenlik standartları dikkate alınmalıdır

• Hiçbir zararlı içerik maddesi, kirletici madde veya yabancı madde içermez

• Ürün, standartların belirlediği yönergelere uygun şekilde etiketlenmelidir.

Gördüğünüz gibi sivilce karşıtı krem, losyon, yağ veya benzeri bir ürünü seçerken FDA tarafından önerilen aynı yönergeleri kullanmak iyi bir fikirdir.

2. Klinik olarak test edilmiş mi?

Kanıta dayalı bir tıp çağında yaşıyoruz ve kararlarımızı yalnızca çıplak iddialara değil, gerçek referanslara, saf gerçeklere ve kanıtlara dayandırmalıyız. Bu nedenle, zamanla ve deneyimle klinik olarak test edilmiş ve günlük kullanım için kalifiye sağlık uzmanları ve doktorlar tarafından savunulan bileşenlere sahip, iyi, çok bileşenli bir sivilce ilacı seçin.

3. Tamamen uyumlu mu?

Yüksek kaliteli takviyeler, alıcıların büyük bir kısmı için olası yan etki risklerini en aza indiren formüllere uygun olarak üretilmektedir. Etkili cilt bakım sistemi arayanlar, her yaştan ve cinsiyetten insana uygun olanı bulmalıdır. akne tedavisi forumunu ziyaret edin ve incelemelere göz atın. Ürününüz, genç yetişkinlerin yanı sıra orta yaşlı ve yaşlı kadın ve erkeklerde de eşit derecede hızlı ve en iyi sonuçları verecek şekilde derecelendirilmelidir.

4. Risksiz mi?

Bazı sivilce karşıtı programların tıpkı geleneksel ilaçlar gibi yan etkileri vardır. Bu nedenle ürününüzü seçerken bu cilt bakım takviyesinin vücudunuzda istenmeyen herhangi bir etki yaratıp yaratmadığını araştırın.

Bunu yapmanın en basit yolu, bulabileceğiniz tüm sivilce forumlarını iyi incelemek ve kullanmak istediğiniz ürünün sağlık konusunda tanınmış büyük uluslararası otoritelerden birinin onayına sahip olup olmadığına bakmaktır. Özetle çoğunluğun fikrine dikkat edin çünkü o doğru olacaktır. Bu faktörü dikkate alırsanız cildiniz için en iyi ürünü bulabilirsiniz.

5. Ürünün uygun fiyatlı ve ekonomik olup olmadığını karşılaştırın ve görün

Akne hastaları için cilt bakım ürünü, uygun fiyatlı olmadığı sürece en iyisi olarak adlandırılamaz. Bu nedenle, daha azına daha fazlasını veren bir ürün en iyi seçim olacaktır.

Eczaneye giderseniz, içinde birçok farklı türde ürün göreceksiniz. Hepsi sivilce ile mücadeleye yöneliktir. Sorunu önlemek için losyonlar, cilt bakım kremleri, takviyeler, losyonlar, yağlar göreceksiniz. Doğal ürünler üreten pek çok marka var ancak hepsi iyi sonuç verecek şekilde çalışmıyor. Sık kullanılan ürünler bile istenmeyen etkilere neden olabilir.

Önemli olan, durumlarını şu veya bu ürünle tedavi etmeye çalışan diğer kişilerin yorumlarını dikkate almak ve ardından izlenimleri paylaşarak diğer kullanıcıları ürünün faydalı olup olmadığı konusunda bilgilendirmektir.

Ameliyatsız Sivilce Tedavisi Hapları

Erkekler ve kadınlar sıklıkla sivilceleri tedavi etmeye ve görünümlerini iyileştirmeye çalışırlar ve oldukça olumsuz, hatta cerrahi müdahaleye kadar varan yaşamı tehdit eden etkileri olabilecek kimyasal teknikleri düşünürler. Ancak artık pek çok kişi, istenilen sonuca ulaşmanın en güvenli yolunun doğal kökenli ilaçlar kullanmak olduğunu anlıyor.

Bitkisel ilaçlar kullanıldığında tüm vücudunuz sağlıklı olacaktır. Doğal ürünleri tercih ederseniz ağrıyı azaltabilir ve sağlık sorunlarını önleyebilirsiniz. Fiziksel durumunuzu birinci öncelik haline getirin. Doğal sivilce tedavisi hapları mükemmel sonuçlar verir ve kesinlikle güvenlidir. Doğal kökenli sivilce tedavisi hapları almaya karar verirseniz sonuçları çok kısa sürede fark edeceksiniz. Bu haplar doğal olmayan hiçbir madde ve koruyucu madde içermediğinden herhangi bir komplikasyonla karşılaşmazsınız. Takviyeleri aldıktan sadece birkaç gün sonra yüzünüzde temiz bir cilde sahip olacaksınız, vücudunuzdaki sivilceler de kaybolacaktır. Kırışıklıklar veya çatlaklar gibi yaşlanma belirtilerinden kurtulacaksınız.

Sivilce tedavi hapları "Gençlik İksiri" adı verilen bir bitki içerir. Efsaneye göre bitki daha önce tüm cilt rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılıyordu. Bitki yaygın olarak büyümez ve yılda yalnızca iki kez çiçek açar. Bu nedenle faydalı maddelerin çıkarılması zaman ve çaba gerektirir. Araştırmaya göre bu şifalı bitkiler cildinizi temizleyen biyolojik bileşenler içeriyor. Sivilce tedavisi hapları size ihtiyacınız olanı verebilir ve kendinize olan güveninizi artırır.

Sivilce tedavisi hapları, aynı zamanda iyi bir antioksidan ve nemlendirici olan E Vitamini ile birlikte gelebilir. . Temiz bir yüz cildi kendinizi genç hissetmenizi sağlayacak ve kendinize olan güveninizin artmasına katkıda bulunacaktır; üstelik bunların hiçbirinin olası yan etkileri yoktur!

Doğal Akne Tedavisi Ürünleri

Yani, mücadelenizin araçları konusunda zaten olgunsunuz ve ilerleyeceğiniz yolu zaten seçtiniz. Sivilcelerden pişmanlık duymayın ve cildinizde, omuzlarınızda, bacaklarınızda, kollarınızda veya herhangi bir yerde ortaya çıkan sivilceleri yok edeceksiniz. Ancak mücadelenizde kullanacağınız araçlarla ilgili soru açık. Evet, elimizdeki dava sivilcenin doğal tedavisi ile ilgilidir.

Sivilcenin pek çok nedeni vardır. Bu nedenler çok yönlüdür, dolayısıyla bu iğrenç noktaların nereden geldiğini bilmiyorsunuz. Akne hormonlardan veya sağlıksız çevreden kaynaklanabilir; sanki birdenbire ortaya çıkıyor gibi görünüyor! Ancak sebep kesinlikle her zaman mevcuttur.

Bu kadar çok çeşitli nedenler, çok çeşitli sivilce doğal tedavi seçeneklerini tetikler. Genellikle testlerle veya geniş pratik uygulamalarla kanıtlanırlar, ancak yine de bunlardan herhangi birinin sizin durumunuzda gerçekten yararlı olup olmayacağını tahmin edemezsiniz. Ancak en azından bu kadar çok çeşitli seçimler, eylemleriniz için özgürlük sağlar. Pek çok ürün çeşidi var ve her birinin farklı aksiyonları var.

Sivilce karşıtı preparatı seçerken gerçekten önemli olan, yorumları okumaktır. Tabii bu sadece sivilceye karşı hazırlıklarda geçerli değil. Ürün incelemeleri eğlence amaçlı yazılmamaktadır. Sivilce doğal tedavisi incelemelerini okurken nelere dikkat etmelisiniz? Çoğu zaman ürünlerin yalnızca doktor onaylarıyla önerildiği yazılır. Bu durumda bu tür preparatları kullanmadan önce mutlaka iyi bir uzmana danışmak daha doğru olacaktır.

Bir ürün incelemesi aynı zamanda size ürünün itibarına ilişkin kısa bilgiler de verebilir. Bu ürünü üreten firmanın referansları hakkında bilgi edinmeye çalışın.

Ayrıca başvurmanız gereken şey para iade garantisidir. Bu aynı zamanda itibar, ürün güvenliği ve önemli bir faktördür; sivilcenizi yenmek için hazırlıkların başarısız olması durumunda size geri ödeme yapılırsa, en azından para kaybetmezsiniz. Maalesef kaybedilen zaman zaten garantidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Meme Büyütme Ameliyatıyla İlişkili Riskler: Önce Güvenlik!

Birçok kadın göğüslerini büyütmek ister. Cevap silikon jel yerleştirilmesinde veya göğüs implantlarıyla büyütmede ( meme ameliyatı ) bulunabilir. Anestezinin ne tür güvensiz sonuçlara yol açabileceğini herkes bilir. Ayrıca birçok bayan şiddetli ağrılar yaşayabilir ve uzun bir iyileşme süresine ihtiyaç duyabilir, bu da onların iş ve aile hayatlarına tam anlamıyla dahil olamayacakları anlamına gelir. Cerrahi işlem sonrasında göğüsler çok ağrılı ve hassas olduğundan hastaların ağrıyı hafifletmek için tablet almaları gerekir. Bu, ameliyat yoluyla meme büyütme sürecinin tamamının inanılmaz derecede pahalı ve riskli olduğu anlamına gelir. Kimyasal ve hormon almanın sonuçları düşünülmeden enjeksiyon, jel, ilaç ve krem ​​gibi seçenekler yapılabilir. Doğal olmayan bu çözümlerden uzak durmaya çalışın. Göğüs büyütme ameliyatı tam olarak nedir ve ilişkili risklerden nasıl kaçınılır? Meme Büyütme Ameliyatından Önce Göğüs ameliyatı yapmayı düşünüyorsanız, göğüs büyütme operasyonunuzun ayrıntıların

Kadın Libidosunun Sırlarını Çözmek: Kadın Cinsel Sağlığına İlişkin Kapsamlı Bir Kılavuz

Pek çok kadın cinsel hayatında sorunlar yaşıyor ve çözüm arıyor. Sorun şu ki erkek geliştirme ürünlerini kolaylıkla bulabilirsiniz: iyi bilinen Viagra'dan tüm o bitkisel hap ve kremlere kadar. Bu seçenekler kadınların cinsel dürtüsünü artırsa da, erkekler için tasarlanmış ve formüle edilmişlerdir ve muhtemelen yan etkilere neden olabilirler. Kadın libidosunun ardındaki hikaye Cinsel ilişkiyle ilgili sorunlar sıklıkla erkeklerin gözünü korkutur çünkü onlarla nasıl başa çıkacaklarını ve durumu nasıl düzelteceklerini bilmiyorlar. Farklı ilaç şirketleri, cinsel ilişkileriyle meşgul olan erkeklere erkeklik geliştirme hapları sunarak bu fikirden bariz bir şekilde faydalanıyor. Ancak libido düşüklüğü şikayetleri özellikle 40'lı yaşlardaki kadınlarda da görülebilmektedir. Bu durum çoğu durumda dişiler orgazma ulaşmadan önce ilginin ve/veya enerjinin hızlı kaybıyla ifade edilir. Bu sorun bayanları rahatsız eder ve giderek ilişkilerin uyumunu tehdit eden bir faktöre dönüşür. Çoğu